راهنمای انواع مدلهای دامن زنانه
آشنایی با انواع دامن زنانه
با این که تیپهای امروز دخترانه بیشتر به سمت تیپهای اسپرت و پسرانه می رود ولی هنوز دامن پوشیدن یک جور دخترانگی لطیف و دوست داشتنی دارد که باعث میشود هر از چند گاهی هوس میکنیم دامن چیندار بپوشیم و خانمانهتر دیده شویم. بخصوص برای مهمانیها و مجالس مدل دامن مجلسی حالا چه کوتاه و دخترانه و اسپرت چه بلند و خانمانه باشد هنوز طرفدارن خودش را دارد. ما هم در این نوشته قصد داریم انواع مدلهای دامن زنانه را با شما به اشتراک بگذاریم .
دامن راسته
دامن راسته، سادهترین فرم دامن است که به آن Basic Skirt هم میگویند. دامن راسته در واقع حالت پایه انواع دامن زنانه است. از دیدگاه خیاطی دامن راسته دامنی است که از خط باسن تا پایین دامن بصورت یک خط مستقیم است. معمولاً در کلاسهای خیاطی اولین الگویی که آموزش میدهند، دامن راسته است. ارتفاع دامن راسته متغیر و سلیقهای است اما اغلب در اندازه روی زانو دوخته میشود.
به غیر از افرادی که باسن و ران چاق دارند، این دامن برای همه مناسب است. بسته به نوع پارچه و بلندی دامن راسته، میتوان آن را در موقعیتهای رسمی، کژوال و مهمانی پوشید. دامن راسته یک مدل کلاسیک دامن است و معمولا با کت و بلوز پوشیده میشود و شاید به نظر خیلیها قدیمی به نظر برسد اما با استایل مناسب دامن راسته میتوانید تیپ زیبایی برای لباس مجلسی خود داشته باشید.
روش دوخت دامن راسته
ابتدا الگوی اولیه دامن را رسم میکنیم. در الگوی پشت در پای دامن ۱ سانت خارج شده و از این نقطه به خط کمر صفر میکنیم. از خط پهلوی جلو و پشت در پای دامن از هر طرف ۲ تا ۳ سانت خارج شده و به خط باسن صفر میکنیم. میتوان زیپ دامن را در پهلو یا وسط پشت قرار داد. این نوع دامن را میتوان با آستری دوخت. جهت دوخت آستری، الگو را روی پارچهی آستری قرار داده و همانند دامن ، پارچه آستری را برش زده و میدوزیم و ساسونها را هم به همان شکل میدوزیم.
حدود ۵ الی ۶ سانتیمتر آستری باید کوتاهتر باشد و هنگام دوخت ، دو روی چپهی پارچه رو به روی هم قرار میگیرد تا درزهای پارچه و آستری دیده نشوند و بعد از کوک زدن آنها به هم ، کمر را میدوزیم. از درز پشت دامن حدود ۳۰ سانتیمتر برای چاک باز میکنیم. در زیر دامنی هم مانند درز پشت دامن عمل میکنیم. در زیر دامنی باید از پایین دامن به سمت نوک محل دوخت چاک حدود ۳الی ۴ سانتیمتر جدا کرده به صورت اریب و همان خط را قیچی میزنیم.
چیندار
دامن پلیسه با انبوه چینهای ریز و یک اندازه به وجود میآید. راحتی این مدل دامن مثالزدنی است اما پیشنهاد میکنیم خانمهایی که چاقی موضعی در ناحیه باسن و ران پا دارند، سراغ این مدل دامن نروند چون به دلیل وجود چین، حجیمتر به نظر میرسند. یکی از سادهترین مدلهای دامن در میان انواع دامن زنانه مربوط به دامن چیندار است.
در این مدل دورتادور دامن میتواند چیندار شود و میزان چین تغییر کند. در بعضی موارد میتوانید فقط دو طرف پهلو را چیندار کنید. حتی میتوان چین را در قسمت پایین دامن استفاده کرد یا چند طبقه چین در لباس به کار برد. محل به کارگیری چین در دامن سلیقهای است. به خاطر راحتی این مدل، از آن در لباسهای راحتی و تابستانه و لباس کودک استفاده میشود.
روش دوخت دامن چیندار
جهت دوخت این دامن نیازی به کشیدن الگو نیست، روش دوخت آن را آموزش خواهیم داد.
بخش اول
اندازهی گشادی دامن ۱٫۵ برابر دور باسن هست. قد دامن هم دلخواه هست اگر میخواهید ادامه دامن تا زمین برسد از کمر اندازه بزنید تا پاشنهی پا و حدود ۵ سانتیمتر دیگر اضافه کنید یا اینکه برای اطمینان با متر اندازه بزنید که چقدر میخواهید روی زمین ادامه داشته باشد. بهتر است که از پارچههای لخت و ریزشدار استفاده شود تا زیباتر شود. دور کمر را چینکش میکنیم تا به اندازهی دور کمر برسد. به این صورت که دو بار دورتادور کمر دامن رو به فاصلهی ۲ الی۳ میلیمتر از هم به صورت موازی چرخ میکنیم با درجهی ۳ الی ۳٫۵ چرخ (نسبتا درشت) و بعد نخهای زیر رو میکشیم تا اندازهی دلخواه به دست بیاید.
توجه داشته باشید که درز دامن، پشت قرار دارد و در پشت دامن زیپ و دکمه قرار میگیرد. درز پشت دامن رو چرخ میکنید. از بالا ۱۸سانتیمتر باز میگذاریم و زیپ را میدوزیم (اگر میخواهید زیپ و دکمه داشته باشه) و یا اول کمری را میدوزیم و بعد زیپ مخفی رو از اول کمری تا انتها شروع میکنیم. که در این صورت باید کمتر از ۱۸ سانتیمتر باز شود. برای درست کردن کمری بسته به میزان لخت بودن پارچه و پهنای مورد نظر برای کمری مقدار پارچه رو انتخاب میکنیم.
بخش دوم
پهنا را ۶ سانتیمتر در نظر میگیرم. چون این کمری چینکش شده است بسته به جنس پارچه باید مقداری را برای چینکش شدن اضافه در نظر بگیریم. هرچه پارچه نازکتر و لختتر باشد چین بیشتر میشود و هرچی سفتتر و ضخیمتر باشد کمتر میشود. به طور مثال ما دو برابر (۱۲ سانتیمتر) در نظر میگیریم. این ۱۲ سانتیمتر برای یک طرف کمری میباشد و برای اینکه دو طرف به دست بیاید ۲۴ سانتیمتر باید در نظر بگیریم و حدود ۲ سانتیمتر هم برای جای درز پایین که به دامن دوخته میشود.
اندازهی طول پارچه هم به اندازهی دور کمر میباشد (اگر زیپ مخفی میزنیم) و یا به اندازهای که دکمهخور داشته باشه از پشت که حدود ۵ سانتیمتر اضافه میشود. این پارچه را که جدا کردیم از پهنا دو طرف را اول چینکش میکنیم (با دست کوک میزنیم) و بعد از وسط نصف میکنیم و وسط را هم چینکش میکنیم (باید تا جایی چینکش کنیم که عرض آن ۶سانت + جای درز در بالا و پایین بشود) بعد دوباره هر کدوم از طرفین را نصف کرده و چین میدهیم.
دامن کلوش
این دامن از برشهای قطاع دایره به صورت ربع دایره، نیم دایره و تمام دایره دوخته میشود که به ترتیب به آن یکچهارمکلوش، نیمکلوش و تمامکلوش میگویند. این مدل دامن زنانه چین و ساسون ندارد ولی گشاد و آزاد است و بسته به بلندی آن همه افراد میتوانند از آن استفاده کنند. دامن کلوش، برشی بین دامن دایرهای و فون دارد؛ از دامن فون گشادتر و از دایرهای تنگتر است. به همین دلیل بسیار راحت است. اغلب خانمها برای راحتی در میان انواع دامن زنانه سراغ این مدل دامنها میروند. این مدل به تنهایی انتخاب مناسبی برای شرکت در مجالس رسمی نیست و بهتر است بیشتر در دورهمی از آن استفاده کنید.
روش دوخت دامن کلوش
ابتدا پارچه را از قسمت طول تا کنید تا به شکل مربع درآید سپس قد دامن و دور کمر را اندازهگیری کنید و از گوشه مربع شروع به اندازهگیری نمایید. چند نقطه قد دامن را باید اندازهگیری کنید و همه این نقطهها را به صورت هلالی شکل و با کمک مداد به یکدیگر وصل کنید و با کمک قیچی برش بزنید.
در این مرحله باید اندازه دور کمر را بر عدد ۴ تقسیم کنید سپس عدد بدست آمده را با عدد ۲ جمع کنید. به عنوان مثال اگر دور کمر برابر با ۷۲ سانتیمتر است باید یک چهارم این عدد را محاسبه کنید و سپس با عدد ۲ جمع نمایید که یک چهارم ۷۲ سانتیمتر برابر است با ۱۸ سانتیمتر جمع عدد ۱۸ با عدد ۲ نیز با عدد ۲۰ سانتیمتر برابر است.
از راس مربع که اندازه بلندی دامن تمام کلوش را محاسبه کردید اندازهگیری ۲۰ سانتیمتری را شروع کنید و در چند نقطه علامتهایی را بزنید و همه این نقاط را به صورت هلال به یکدیگر وصل کنید و با کمک قیچی برش بزنید توجه داشته باشید که این قسمت برش دور کمر است. همچنین در هنگام دوخت دامن کلوش باید در قسمت دولای باز پارچه جا برای دوخت زیپ نیز در نظر بگیرید.
دامن فون
دامن فون، از نظر برش یکی از سادهترین مدلهاست؛ دامنی که از کمر هر چه به سمت پایین میرود با شیب ملایمی گشاد میشود. این دامن به دلیل نه تنگ و نه گشاد بودن آن، مدل پرکاربردی است که در میان انواع دامن زنانه به درد تمام خانمها با هر اندامی میخورد. دامن فون میتواند با قد کوتاه، متوسط یا بلند باشد.
دوخت دامن فون
ابتدا الگو را مانند دامن تنگ راسته میکشیم. از خط باسن نقطه انتهایی پنسها را به پایین دامن وصل میکنیم و برش میزنیم. در پایین دامن قسمت برش خورده الگو را به اندازه ۵ سانتیمتر باز میکنیم که اصطلاحاً به آن اوزمان گفته میشود. یک تیکه کاغذ را بین این ۵ سانتیمتر میچسبانیم تا این فاصله ثابت شود.
امکان دارد پس از اوزمان پنسهای پشت باقی بماند اما برای افرادی که گودی کمر کمتری دارند پنسهای جلو از بین میرود یعنی اگر به هم بچسبد که ما در این حالت آنها را نادیده میگیریم اما اگر کمی هم بین آنها باز بماند نباید آنها را نادیده گرفت باید پنس بگیریم هر چقدر هم که کوچک باشد. روش برش و دوخت نیز مشابه دامن تنگ راسته است.
دامن نامتقارن
یکی از خلاقانهترین انواع دامن زنانه که معمولا دو طرف آن کوتاه و بلند است و ارتفاع یکسانی ندارد، دامن نامتقارن است. این دامن در گروه مدلهای فانتزی قرار میگیرد که استفاده از آن را برای مهمانی و دورهمیهای خانمها پیشنهاد میکنیم و برای موقعیتهای رسمی یا پوشیدن زیر پالتو و مانتو سراغ این مدل نروید. اندازه بلندی این دامن سلیقهای و برای موقعیتهای کژوال، تعطیلات و ساحل انتخاب خوبی است. دامن نامتقارن بهترین انتخاب برای افراد قدبلند و اندامهای متناسب و بدترین انتخاب برای افراد خیلی لاغر و خیلی چاق خواهد بود.
دوخت دامن کلوش نامتقارن
میزان پارچه مورد نیاز یک متر و نیم میباشد.
بخش اول
یک مستطیل به طول قد دامن و به عرض باسن رسم میکنیم. چون پارچه کشی است، روی خط کمر از پهلو ۳ سانتیمتر وارد شده و به ۱۴ سانتیمتر پایینتر وصل میکنیم. (اگر پارچه کشی نبود، برای کمر همان باسن را در نظر میگیریم). در بالای ۳ سانتیمتر برای لیفه اضافه میکنیم. خط کمر را تا میکنیم و خط پهلو را برش میزنیم تا لیفه فرم پهلو را بخود بگیرد. در مدلهایی که از طرف راست و چپ با هم قرینه نیستند، احتیاج به یک الگوی کامل داریم، به همین منظور خط وسط جلو را روی دولای بسته کاغذ گذاشته و یک الگوی جلوی کامل در میآوریم. حال روی خط پهلو یک طرف از پائین ۴۵ الی ۶۰ سانتیمتر بالا رفته، روی خط پهلوی طرف دیگر ۲۰ سانتیمتر بالا رفته و بهم وصل میکنیم و این خط را برش میزنیم.
بخش دوم
تکه بالا را روی دولای باز گذاشته تا پشت و جلو دامن باهم برش بخورد. تکه پایین را به ۶ قسمت مساوی تقسیم میکنیم و این خطوط را از پایین طوری قیچی میزنیم که روی خط اریب به یک نقطه وصل باشند. حال بین خطوط برش زده را آنقدر اوزمان میدهیم که این ناحیه تشکیل یک دایره بدهد و اندازه اوزمانها تقریباً با هم برابر باشند. فقط باید دقت شود تا بین تکه آخر حدود ۵ الی ۶ سانتیمتر فاصله گذاشته که نصف این فاصله را به تکه اول و نصف آن را به تکه آخر اضافه میکنیم. از لبه تکه اول و تکه آخر، ۱۰ سانتیمتر بیرون رفته و به پایین وصل میکنیم.
دایره داخل را آرایش داده و با ۱ سانتیمتر زاپاس برش میزنیم. (این تکه را روی دولای پارچه برش میزنیم: یک لا برای جلو، یک لا هم برای پشت درآورده میشود) روی تکه پایین را به روی تکه بالا گذاشته و از پشت میدوزیم. باید دقت شود تا قد بلندتر تکه پایین در امتداد قد کوتاهتر تکه بالا قرار بگیرد.
دامن Bell Shaped
این دامن سیلوئتی شبیه به زنگ و زنگوله دارد و به پایین تنه حجم زیادی اضافه میکند. معمولاً در دو ارتفاع روی زانو و زیر زانو استفاده میشود. برای اندامهای متناسب و اندام ورزشکاری یا مثلث برعکس مناسب و برای اندامهایی که در پایینتنه چاق هستند، نامناسب است. دامن زنگولهای یکی از انواع دامن زنانه است که اغلب در استایلهای رسمی و مهمانی مورد استفاده قرار میگیرد. اگر این دامن با پارچههای ساتن و ابریشم دوخته شود، جلوه بهتری خواهد داشت.
دامن ماکسی
دامن ماکسی در میان انواع دامن رنانه در هر فصلی قابل پوشیدن است و بیشتر از همه برای قدبلندها بهترین گزینه است. برخلاف تصور رایج دامن ماکسی برای قدکوتاهها تاثیر پیراهن ماکسی را ندارد و بهخاطر خط افقی کمر باعث بلندتر دیدهشدن افراد قدکوتاه نمیشود. بسته به نوع پارچه مورداستفاده برای این دامن میتوان آن را در موقعیت کژوال و رسمی استفاده کرد. اغلب دامنهای ماکسی در پشت یا کنارهها چاک دارند تا راه رفتن در این لباس آسانتر شود.
دوخت دامن ماکسی
ابتدا پارچه را تا زده و دور باسن را اندازهگیری کنید. از کنارهی پارچه به اندازهی ۱۲٫۵ سانتیمتر علامت بزنید . این خط را بصورت خطی صاف با خطکش امتداد دهید. از همین خط هلال کمر را اندازه زده و با صابون خیاطی رسم کنید. قد دامن را به صورت دامن کلوش از همان هلال رسم میکنیم. قسمتهای رسم شده با صابون را با قیچی برش میزنیم. دو طرف دامن را طوری تا میزنیم که از قسمت کمر مقداری اضافی روی هم قرار بگیرند. کمر را برش زده و از کناره بهم دوخت میکنیم و مقداری از وسط را برای کش باز میگذاریم . حال کمر را به دامن دوخت کرده و کش را از قسمت گفته شده با سنجاق رد کنید.
دامن طبقهای
این دامن حاصل روی هم چیدن چندلایه پارچه است؛ به همین دلیل به نام دامن طبقهای شناخته میشود. فاصله طبقات و تعداد طبقات به هنر طراح بستگی دارد. این دامن با توجه به نوع طراحی آن میتواند جنبه کاربردی یا فانتزی داشته باشد. بهخاطر تعداد لایههایی که روی هم میآیند، این مدل دامن حجم زیادی به پایین تنه اضافه میکند.
اغلب اوقات دامن طبقهای در اندازههای ماکسی و میدی و از پارچههایی مثل حریر، تور، ساتن یا لینن دوخته میشوند. این دامن برای اندامهای لاغر و ساعت شنی مناسب و برای اندامهای سیب و گلابی نامناسب است. دامن طبقهای استایلی کاملا غیررسمی دارد اما اگر از پارچه خاصی دوخته شود و در یک ترکیب رسمی قرار بگیرد شاید بتوان آن را در مهمانیهای رسمی هم استفاده کرد.
دوخت دامن طبقهای
به دلیل طولانی بودن پروسه دوخت و دقیق بودن شیوه انجام آن دوخت دامن طبقهای را در دو بخش برای کابران عزیز توضیح میدهیم.
بخش اول
برای دوخت این دامن طبقهای شما نیاز به پارچه کشی دارید. چون پارچه کشی حالت بهتری برای افتادگی دارد. هم از ریون و تریکو میتوانید استفاده نمایید. اندازه دور باسن را اندازه بگیرید. شما به دو تکه مجزا نیازمندید. قد دامن را اندازه بگیرید. آن راتقسیم بر دو کنید. حال برای تکه بالایی دامن اندازه دور باسن را بعلاوه ۲۰ سانتیمتر کنید. برای تکه پایینی دامن نیز اندازه دور باسن بعلاوه ۴۰ سانتیمتر برش بزنید. ان اندازهها را برش زده و مرحله بعدی را دنبال نمایید.
بهتر است پس از برش زدن پهلوهای دامن ابتدا حاشیهها را حالت اریب قیچی نموده و سپس بدوزید. این حالت شکل پایانی دامن را زیباتر جلوه میدهد. پارچه را به صورت دولا بر روی زمین پهن نمایید. دایرهای به قطر ۸۰ سانتیمتر روی آن رسم نمایید. دایره مرکزی آن را ۱۰ سانتیمتر بگیرید. حالا آن را دولا قیچی نمایید. برای دوخت این دامن نیاز به ۴ عدد از این دایره دارید. پس از قیچی نمودن این دایره یکی از شعاعهای دایره را تا مرکز قیچی نمایید و مرکز ۱۰ سانتیمتر که گفته شد را نیز قیچی نمایید. حالا دودایره قیچی شده را از هم باز کنید و از پهلودر کنار هم قرار دهید.
بخش دوم
حالا محل اتصال هر دو را به هم میدوزیم. یک طبقه از دامن آماده شد. نخ و سوزن را بردارید و شروع به کوک زدن سادهای در مرکز این دایره ساده کنید. اندازه آن را با اندازه قد دامنی که در مراحل قبل برش زده شد هماهنگ کنید. دو دایره نیز به همان شکل بالا برش زده و در کنار هم بدوزید . این کار برای طبقه دوم دامن استفاده میشود. حالا قد پایینی دامن را که به اندازه ۴۰ سانت بیشتر در مراحل قبلی برش زدیم را بردارید. دامن چیندار شده توسط نخ و سوزن را از وارونه به پایین آن متصل نمایید.
سپس با استفاده از چرخ خیاطی آن را بدوزید. این قسمت پایینی دامن ماست که دوخته شده است. بعضیها از این مدل دامن خوششان میآید و اغلب به بالای آن کش متصل میکنند و میپوشند اما بعضی از دوستان دوست دارند چینهای دامن را بیشتر و بیشتر کنند و دامن را چیندارتر جلوه دهند.
پس ادامه کار اختیاری است. حالا دایره چین دار دومی را به بالای قد پایینی دامن بدوزید. قد بالایی دامن که به اندازه ۲۰ سانتیمتر بیشتر از اندازه دور دامن برش داده بودیم هنوز بیاستفاده است. قبل از اتصال آن مانند دایره اول آن را با نخ و سوزن چین کوچکی بدهید و سپس شروع به دوخت آن کنید. پس از دوخت هر دو دایره چین داده شده به بالا و پایین قد پایینی دامن حالا قد بالایی دامن را به بالای قد پایینی دوخت نمایید. کش را به بالای دامن وصل نموده و حاشیههای دامن را با نوار اریب همگون با رنگ دامن تزیین نمایید.
دامن ماهی
این نوع دامن در دو ارتفاع میدی و ماکسی استفاده میشود. برای ساعت شنیها و بهطور کلی اندامهای متناسب انتخاب خوبی است اما برای تپلها، عضلانیها و افراد با باسن بزرگ مناسب نیست. اغلب در موقعیت رسمی و مهمانی پوشیده میشود و اگر از پارچههایی مانند ساتن دوخته شود، فرم بهتری خواهد داشت. این مدل دامن در میان انواع دامن زنانه به تازگی طرفداران زیادی پیدا کرده و محبوبیت خاص خود را به دست اورده است.
دوخت دامن ماهی
الگوی دامن تنگ را کشیده، از خط کمر قد زانو را منهای ۵ الی ۱۵ سانتیمتر کرده پایین میآییم و مطابق با این علامت یک خط موازی با کمر و باسن روی الگو ایجاد میکنیم، این خط همان خط زانوست. از تقاطع خط زانو با خط پهلو به هر طرف ۰٫۵ الی ۱ سانتیمتر داخل میشویم. از تقاطع خط باسن با خط پهلو ۳ سانتیمتر پایین آمده و حالت آن را خمرهای میکنیم. به پهلوها اوزمان ۷ الی ۲۰ سانتیمتر میدهیم. با قد متوسط یا بلند که مصرف پارچه آنها ٢ الی ۲٫۵ متر است که با پارچههای خیلی لخت و نازک مثل حریر کاملا از اریب بریده میشوند و از بیشترین اوزمان بین ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر استفاده میشود و فقط از یک طرف الگو استفاده میکنیم یا جلو و یا پشت و با کش دوخته میشود.
دامن ترک
دامنهای ترک از تکرار یک الگوی مثلثی به وجود می آید و بسته به تعداد تکرار این برش میتوانیم دامنهای ۴،۶،۸و….ترک داشته باشیم. تعداد ترکها باید زوج باشد. با افزایش تعداد ترکها، الگو باریکتر و مثلثیتر میشود و قسمت کمر آن کوچکتر می شود. این مدل دامن برای لباس مجلسی و لباس عروس مناسب است. هر چه پهنای پایین الگوی ترک بیشتر باشد پایین دامن بازتر و کلوشتر خواهد شد.
دوخت دامن ترک
برای تهیه دامن ۸ ترک ابتدا دور کمر و اندازه باسن را تقسیم بر ۸ جواب آن را تقسیم بر ۲ و الگو را روی دولا تا میزنیم. از طرف دولای بسته نصف ۱/۸ دور کمر را گشادی دور کمر میکنیم (۱/۸ دور کمر ) خط کمر را به پایین دامن وصل میکنیم و بعد بلندی باسن را از خط کمر پایین میآییم و نصف ۱/۸ باسن را روی خط باسن کنترل میکنیم و اگر اضافی داشتیم به جای خود باقی میماند و اگر کم داشتیم از کنار ترک خارج میشویم و به کمر وصل میکنیم هرچه از کنترل باسن خارج میشویم به گشادی پایین دامن هم اضافه میشود روی خط کنار ترک دوباره بلندی دامن را اندازه میگیریم اگر اضافه میشود به طرف دولای بسته وصل میکنیم.
برای گشادتر شدن کنار ترک ۱ الی ۳ سانتیمتر به گشادی پایین دامن (ترک) اضافه میکنیم و به باسن بزرگ وصل میکنیم دامن چهار ترک و شش ترک به همین ترتیب تهیه میشود با فرق اینکه اندازهها تقسیم بر ۶ یا ۴ میشود.
دامن پلیسه یا آکاردئونی
در دامن پلیسه پیلیهای یک اندازه و منظم با دستگاه پرس ثابت شده است، به همین خاطر این دامن در بین انواع دامن زنانه اصلا به اتو نیاز ندارد. پلیسه ممکن است از ریزترین تا درشتترین حالت باشند. دامن پلیسه تقریبا برای همه اندامها مناسب است فقط افراد چاق باید دامنی با پلیسههای بسیار ریز بپوشند. اغلب دامنهای پلیسه از جنس ساتن هستند اما طرح پلیسه با دیگر پارچهها هم قابل اجراست. بسته به جنس پارچه پلیسه و سایر تکههای استایل میتوان این دامن را در موقعیتهای مختلف رسمی و غیررسمی استفاده کرد.
دوخت دامن پلیسه یا آکاردئونی
مقدار پارچه مور نیاز ۳ برابر دور باسن + جای درز برای دوخت زیپ میباشد. این دامن را مستقیم روی پارچه کار میکنیم. در ابتدا به اندازه یک نیم پیلی جدا کرده و سپس مقدار پیلی را مشخص میکنیم. بعد از انتخاب هر پیلی، یک نیم پیلی در نظر میگیریم که در رو قرار میگیرد. در انتها نیز یک نیم پیلی در نظر میگیریم. مقدار ساسونها را داخل پیلیها تقسیم میکنیم (اختلاف یک چهارم دور باسن با یک چهارم دور کمر = مقدار ساسونها)
پیلیها را اتو کرده و با کوک میخوابانیم و پس از دوخت کمر دامن کوکها را باز میکنیم. میتوان پیلیها را تا حد ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر به صورت رو کار بدوزیم.
دامن تیوبی یا Pencil skirt
دامن تیوبی یکی از انواع دامن زنانه راسته است. معمولا در دو ارتفاع رو یا زیر زانو دوخته میشود. بهخاطر تنگ و چسبانبودن برای تپلها و اندامهای عضلانی انتخاب چندان خوبی نیست اما برای افرادی که اندامی متناسب و ظریف دارند، مناسب است. بیشتر برای مهمانی و موقعیت رسمی استفاده میگردد و از پارچههایی مثل کرپ، ابریشم، ساتن، لینن، نخ و پشم تهیه میشود.
دامن دراپه

دامن دراپه
دامنهای دراپه، مدلهایی هستند که با چرخش پارچه فرم دراپه روی آنها ایجاد شده است. دراپهها دست طراحان را در ایجاد مدلهای مختلف باز میگذارند ولی درگروه دامنهای فانتزی قرار میگیرند که برای تمام موقعیتها پیشنهاد نمیشوند. امسال دامنهایی که ترکیب دراپه و نامتوازن بودند، رونق چشمگیری پیدا کردند.
در این مدل دامن، حجم اضافهای از پارچه روی یک بیس ساده، دراپه میشود. معمولا در دو ارتفاع روی زانو یا بالای زانو طراحی میشود و مناسب موقعیتهای رسمی، نیمهرسمی و مهمانی است. دامن دراپه برای اندامهای ساعت شنی و لاغر و افرادی با باسن متناسب و پاهای خوشفرم مناسب و برای اندامهای سیب و گلابی نامناسب است.
دوخت دامن دراپه
روش دوخت این دامن بسیار ساده است و قبل از هر چیز شما به الگوی آن نیاز دارید ابتدا الگوی دامن تنگ را رسم کنید و پنسهای قسمت جلو را ببندید. از پنس ۲ الی ۳ سانتیمتر به سمت راست مشخص کنید. سپس پنس را به خط باسن وصل کنید. خطوط را قیچی بزنید میبینید که اوزمان باز میشود و بین هر تکه ۵ الی۷ سانتیمتر اوزمان دهید. هنگام دوخت پیلی را به سمت پایین قرار دهید. در پایان میتوانید کمر دامن را هم مدل کشدار و هم دکمه دار تهیه کنید.
دامن گرهای یا لنگی
این دامن در واقع یک تکه پارچه مستطیل شکل است که دور کمر با بند یا تکهای از پارچه گره میخورد. برای همه اندامها مناسب است و برای موقعیتهای کژوال و مهمانی و استفاده بهعنوان لباس ساحلی انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. دامن گرهای معمولاً ماکسی است اما انتخاب بلندی آن به سلیقه افراد هم برمیگردد. این دامن را از پارچههای سبک و راحتی مثل حریر، نخ و کریشه میدوزند.
روش دوخت دامن لنگی
مقدار پارچه مورد نیاز ۲ قد با عرض ۱۵۰ سانتیمتر است. از الگوی دامن راسته استفاده میشود و پشت دامن ساده است. وسط پشت پارچه، روی دولای بسته پارچه قرار میگیرد به خط وسط جلو به اندازه یک چهارم دورکمر و یا یک چهارم دور کمر منهای ۵ سانتیمتر اضافه میکنیم. اگر بخواهیم لنگی کاملاً در خط کمر نباشد، ۵ سانتیمتر کم میکنیم.
ادامه کار به شما بستگی دارد به گونهای که ما ۳ مدل از انواع دامن زنانه لنگی را برای شما بازگو میکنیم. برای مدل شماره ۱ جلوی دامن در قسمت رو را هلال میکنیم و از این جلو ۲ عدد برش میزنیم در الگوی جلوی دامن در قسمت زیرین سمت چپ یک ساسون ۲ سانتیمتری روی خط باسن میگیریم تا لبهی زیرین کوتاهتر شود و خودش را نیاندازد و یا اینکه از پای دامن ۲ سانتیمتر را کوتاه میکنیم برای مدل شماره ۲ میتوان لبهی رویی را ۵ سانتیمتری بلندتر گرفت و به خط پهلو صفر میکنیم.
برای مدل شماره ۳ (دامن لنگی حلزونی) ۲ قد پارچه نیاز داریم. ابتدا دامن لنگی ساده را کشیده و به قسمت رویی، پس از یک چهارم دور کمر، ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتری اضافه کرده و آن را به پای دامن هلال میکنیم.
دامن حبابی یا Bubble Skirt
دامن حبابی، از قدیمیترین انواع دامن زنانه است که در دهههای ۱۹۱۰ و ۱۹۵۰ محبوب بوده است. نمونه قدیمی آن ارتفاعی تا بالای قوزک داشته و بلندی نمونههای جدیدتر تا روی زانو میرسد. این مدل در میان انواع دامن زنانه اغلب به نوجوانان و جوانان توصیه میشود و بیشتر در موقعیتهای کژوال استفاده میگردد. دامن حبابی بهترین انتخاب برای اندامهای لاغر و ساعت شنی و بدترین انتخاب برای اندامهای سیب و گلابی است.
دامن لالهای
در دامن لالهای دو طرف دامن همچون گلبرگهای گل لاله روی هم میآیند. این دامن فانتزی در موقعیتهای رسمی و نیمهرسمی کاربرد دارد. دامن لالهای برای اندامهای متناسب یا لاغر مناسب و برای اندامهای چاقی مثل سیب نامناسب است. مدل اولیه این دامن از دامن خمرهای الهام گرفته شده؛ مدلی که بعد از کمر کمی گشاد و دوباره تنگ میشود. دامن لالهای با ایجاد برشهایی در جلو از حالت عادی خارج شده و مدلی متفاوتتر پیدا کرده است.
دامن Tutu
دامن توتو که از لباس رقصندگان باله الهام گرفته شده است، معمولا در اندازه بالا یا روی زانو دوخته میشود. این دامن حجم بسیار زیادی به پایین تنه اضافه میکند که به همین خاطر انتخاب مناسبی برای افرادی با پایینتنه چاق و باسن برجسته نیست. در عوض برای اندام مثلث برعکس بسیار گزینه مناسبی است و حتی باعث ایجاد تعادل در فرم اندامشان میشود. این نوع دامن را همچون لباس باله از تورهای ساده میدوزند و برای خوشفرمتر شدن گاهی در زیر آن از ژپون استفاده میشود.
روش دوخت دامن توتو
روبان ساتن را به دور کمر ببندید. البته اگر دامن را برای خودتان میدوزید. بطور نواری تورها را برش بزنید. برشها را از جایی که مناسب است ببرید. پارچه توری را برای دامن قیچی بزنید. تورها را بصورت دولا از داخل کش رد کنید و قلاب کنید تا محکم شود. انتها و ابتدای پارچه را رو روی هم قرار دهید این کار تقسیم کردن را آسان میکند. تور را به چندین نوار تقسیم کنید و برش بزنید.
نوارهای بریده شده را به پشت روبان ببندید. یک نوار را دولا کنید. گرهی حلقهای بزنید. تور را محکم بکشید. تور را کنار بزنید. دوباره ببرید و بریدن تور برای توتو را تمرین کنید. تا وقتی که تمام قسمتهای دور کمر پر شوند، از تورها استفاده کنید. روبانتان را دوباره گره بزنید. وقتی که تمام نوارها را گره زدید میتوانید دوباره روبان را گره بزنید و از دامن زیبای خود لذت ببرید.
دیدگاهها ۰